ITWatch

Telebeviser i sag om femdobbelt drabsforsøg kan være slettet

Politiet havde muligvis ikke alle teleoplysninger til rådighed i en sag om drabsforsøg, som endte med en dom på seks års fængsel. Da politiet kun opbevarer teleoplysninger i to år, kan det blive umuligt at bevise den dømtes mulige uskyld, skriver Politiken.

Politiet gemmer kun teleoplysninger i to år - og det kan få konsekvenser i sag, hvor politiet nu har vurderet, at man ikke har alle teleoplysninger. | Foto: Olivia Loftlund

Sagen om de mangelfulde teledata, der er blevet brugt som bevisførelse i politiets efterforskning, tager nu en ny drejning.

En 23-årig tyrkiskdansker er i gang med at afsone sin straf på seks års fængsel for medvirken til drabsforsøg på fem personer på Riccos Kaffebar i Holmbladsgade i København 31. juli 2016. Han vil herefter blive udvist. Manden har fastholdt sin udskyld, men blev i landsretten i oktober 2018 fundet skyldig, blandt andet fordi teledata geografisk knyttede ham til gerningsstedet.

Men nu har Karoline Normann, som er forsvaradvokat for den skyldige, fået bekræftet af anklagemyndigheden, at sagen skal undersøges nærmere på grund af risiko for, at politiet ikke har haft alle teleoplysninger til rådighed, skriver Politiken.

Det er dog tvivlsomt, om politiet kan genskabe det korrekt billede af teleoplysningerne, fordi oplysningerne er mere end to år gamle, og politiet gemmer kun teleoplysningerne i to år, skriver avisen på baggrund af en aktindsigt fra Justitsministeriet.

"Alle er enige om, at det var de telehistoriske oplysninger, der lå til grund for dommen i sagen. Hvad gør man så, hvis der har manglet teleoplysninger, men man ikke kan genskabe det oprindelige billede af dem? Det tør jeg slet ikke tænke på," siger Karoline Normann, forsvarsadvokat hos Stagetorn Advokater, til Politiken.

Denne artikel er leveret af ITWatchs søstermedie AdvokatWatch.

Rigspolitiet kendte til mangelfuld teledata

Rigsadvokat var tavs om teleskandale til efter valget

Politiet har kendt til fejl i månedsvis: Pape vidste intet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs