ITWatch

Telekoncern stopper udrulning af Huawei-udstyr

Vodafone har sat udrulningen af al 5G-udstyr fra Huawei i hele Europa på pause. Telekoncernen afventer en afklaring fra myndigheder.

Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Balladen omkring Huawei har taget endnu en negativ drejning for den kinesiske koncern. Det sker, efter britiske Vodafone har besluttet sig for at sætte en foreløbige stopper for teleselskabets opsætning af netværskudstyr fra Huawei i Europa.

Det skriver BBC ifølge Computerworld.

"Vi har besluttet at sætte Huawei på pause i vores kernesystemer og engagere os i arbejdet med de forskellige myndigheder og regeringer og Huawei for at få afklaret situationen," siger Vodafones topchef, Nick Read, til BBC.

Ifølge Nick Read er Huawei "meget åben", og han mener, at debatten om Huawei er alt for forsimplet. Vodafone har dog alligevel besluttet at bremse udrulningen af Huawei-udstyr, og telekoncernen afventer nu en afklaring af, hvilket udstyr det vil være muligt at bruge fra Huawei.

Kinesisk ambassadør om Huawei: Spionage-anklager er bagvaskelse 

Canada fyrer ambassadør i Kina efter udtalelse i Huawei-sag 

3-boss i hård kritik af minister: Den værste gang sludder, jeg nogensinde har hørt 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs