ITWatch

Kinesisk ambassadør om Huawei: Spionage-anklager er bagvaskelse

Kina mener, at der er tale om bagvaskelse og diskrimination, når vestlige lande anklager Huawei for spionage. Landets EU-ambassadør påpeger samtidig, at det kan få "alvorlige konsekvenser", hvis man udelukker Kina i opbygningen af infrastrukturen til 5G.

Foto: Ritzau Scanpix

Kinas EU-ambassadør Zhang Ming mener, at de vestlige lande går alt for langt i deres beskyldninger mod Huawei om spionage.

Det skriver Financial Times ifølge Berlingske Business.

"Det er ikke imødekommende at begå bagvaskelse, øve diskrimination, pres, indføre tvangsforanstaltninger eller stå bag spekulationer mod andre. Nogen sparer sig ingen anstrengelser for at fabrikere en sikkerhedshistorie om Huawei. Jeg mener ikke, at denne historie har noget som helst at gøre med sikkerhed," siger Zhang Ming til Financial Times.

Ambassadøren påpeger også, at det kan få "alvorlige konsekvenser" for det økonomiske og videnskabelige samarbejde mellem EU og Kina, hvis man udelukker Kina fra at deltage i opbygningen af infrastukturen til det kommende 5G-netværk.

Herhjemme bliver Huaweis udstyr i dag brugt i alle danske mobilnetværk, og i sidste uge var forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) kaldt i samråd om netop Huawei. Her lød beskeden, at regeringen vil overveje at kigge på lovgivningen som følge af spionage-anklagerne.

"Det vil i yderste instans betyde, at du kan forbyde leverancer fra en bestemt leverandør," uddybede forsvarsministeren efterfølgende til ITWatch.

3-boss i hård kritik af minister: Den værste gang sludder, jeg nogensinde har hørt

Claus Hjort åbner for at stramme loven efter Huawei-sag 

Kunder vil blive hos TDC trods anklager om spionage mod underleverandør

Huaweis udstyr bliver brugt i alle danske mobilnetværk 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs