ITWatch

Norge overvejer tiltag mod Huawei

Den norske regering overvejer nye tiltag, der skal reducere sårbarhederne i de norske telenetværk, og det kan ramme Huawei, skriver mediet E24.

Foto: Ritzau Scanpix

Det norske Transport- og Kommunikationsministerium overvejer nye tiltag, der skal reducere sårbarhederne i de norske telenetværk, skriver mediet E24.

"Vi ser, at netværkene er afhængige af et lille antal leverandører, og at en høj procentdel af basisudstyret leveres af udstyrsleverandører fra lande, som Norge ikke har et sikkerhedspolitisk samarbejde med, og dermed potentielt kan blive berørt af sårbarheder," skriver den norske minister Harald T. Nesvik i en mail til E24.

Netværksleverandørerne er svenske Ericsson, finske Nokia og kinesiske Huawei, og Kina er således det eneste af de tre leverandørlande, der ikke har et sikkerhedspolitisk samarbejde med Norge.

Selvom den norske regering ikke nævner Huawei ved navn, lader det altså til, at det er denne leverandør, som den norske regering vil lave tiltag mod. Det vides endnu ikke, hvilke konkrete tiltag regeringen arbejder på.

Afviser mistanke

Den norske udmelding kommer efter, at både USA, Australien og New Zealand har udelukket det kinesiske selskab fra landenes kommende 5G-infrastruktur. Teleoperatører i flere andre lander - herunder Orange i Frankrig og British Telecom i Storbritannien - har også valgt at droppe Huawei.

Det kinesiske selskab har tidligere understreget overfor ITWatch, at Huawei ikke samarbejder med myndigheder i Kina omkring aflytning af andre lande.

"Jeg vil gøre det så klart, som jeg kan: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå nationale data, forretningshemmeligheder eller brugeres private oplysninger," lød det fra landechef Jason LanYang i sidste uge i et skriftligt svar.

Huawei tager bladet fra munden: Afviser alle anklager

Huawei fortsætter globalt indtog trods vestligt tilbageslag

Frankrigs største teleoperatør udelukker Huawei fra kommende 5G-udbygning

Huawei er i vælten nu - men kan vi stole på vores Lenovo-computer?

It-forening kalder debat om Huawei hysterisk

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger