ITWatch

Frankrigs største teleoperatør udelukker Huawei fra kommende 5G-udbygning

I Tyskland revurderer Deutsche Telekom sin indkøbspolitik oven på virak omkring Huawei. I Frankrig melder den største teleoperatør, at det kinesiske selskab ikke vil indgå i kommende 5G-netværk.

Foto: Ritzau Scanpix

På trods af selskabets forsikringer om det modsatte er Huawei mistænkt for at levere oplysninger til de kinesiske myndigheder. Som en konsekvens er selskabet blevet udelukket fra adskillige markeder. Det kan også blive tilfældet i Frankrig og Tyskland.

Det skriver Børsen.

Frankrigs største teleoperatør, Orange, meddeler således, at selskabet ikke vil benytte Huawei, når et kommende 5G-netværk skal bygges.

"Myndighederne har efterlyst forsigtighed. Det kan være indbildning, at fordi de er kinesere, så er de også spioner, men man skal tage sine forholdsregler," siger Stephane Richard, adm. direktør, Orange, i fransk radio ifølge Børsen.

I Tyskland har Deutsche Telekom overfor mediet Bloomberg fastslået, at selskabet vil revurdere sin indkøbsstrategi, og at man tager debatten om sikkerhed i forbindelse med netværkskomponenter fra Huawei meget seriøst.

Afviser mistanke

Det kinesiske selskab har overfor ITWatch understreget, at Huawei i samarbejder med myndigheder i Kina omkring aflytning af andre lande.

"Jeg vil gøre det så klart, som jeg kan: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå nationale data, forretningshemmeligheder eller brugeres private oplysninger," lød det fra landechef Jason LanYang i sidste uge i et skriftligt svar.

Huawei er i vælten nu - men kan vi stole på vores Lenovo-computer?

Huawei indefryser ordrer fra japansk firma efter arrestation

It-forening kalder debat om Huawei hysterisk

Huawei tager bladet fra munden: Afviser alle anklager

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger