ITWatch

TDC er ikke eneste partnerskab mellem PKA og svindelmistænkt bank

Investeringen i TDC er ikke det eneste samarbejde, pensionsselskabet PKA har med australske Macquarie, der er mistænkt for at være involveret i svindel med udbytteskat. Det skriver Børsen.

Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA | Foto: PKA PR

Den australske storbank Macquarie er ifølge flere medier, heriblandt DR og Politiken, involveret i en større europæisk sag om svindel med udbytteskat for flere milliarder.

PKA har – ligesom en række andre danske pensionsselskaber – investeret i danske TDC sammen med den australske bank, men ifølge Børsen er investeringen ikke det eneste samarbejde, pensionsselskabet har med svindelmistænkte Macquarie.

I 2016 investerede PKA som den eneste anden partner og medinvestor sammen med Macquarie i et biomasseselskab i England, skriver mediet. Det hedder Teesside Renewable Energy Plant, hvor den australske bank ejer 50 pct. af egenkapitalen, og PKA ejer de resterende 50 pct.

PKA har desuden en fondsinvestering fra 2006 i Macquarie European Infrastructure II på 25 mio. euro, som udløber til maj 2019, skriver Børsen.

Pensionsselskabets adm. direktør Peter Damgaard Jensen oplyser i et skriftligt svar til Børsen, at PKA vil gå i "kritisk dialog" med banken oven på afsløringerne om mistanke om svindel med udbytteskat.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie FinansWatch.

TDC's hovedejer undskylder svindelsag over for danske pensionsselskaber

Erhvervsordførere tager afstand fra TDC's australske hovedejer

Uro i TDC-ejers bagland over udbyttesag 

TDC-ejere: Macquaries skattefinte gør indtryk

TDC's medejer har haft flere skattesager 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs