ITWatch

TDC-ejere: Macquaries skattefinte gør indtryk

De tre danske medejere af TDC reagerer nu på, at hovedejeren, australske MacQuarie, er dybt involveret i udbytteskattesag for milliarder.

Foto: PR.

Pensionsselskaberne PFA, PKA og ATP udtaler gennem sidstnævnte, at de ikke var bekendte med pensionsselskabernes australske samarbejdspartner Macquaries rolle i udbytteskattesagen, men at oplysningerne gør indtryk.

Det skriver Børsen.

DR kunne torsdag berette, at Macquaries topledelse ifølge tusindvis af hemmelige efterforskningspapirer, interne mails og dokumenter personligt har godkendt en skattefidus med det formål at trække milliarder ud af den tyske statskasse.

"De oplysninger, som DR's dokumentar har bragt, er nye for os. De gør indtryk og indgår i vores samlede billede af Macquarie som fremtidig investeringspartner," skriver ATP på vegne af pensionsselskaberne ifølge Børsen.

De danske pensionsselskaber købte i foråret TDC sammen med Macquarie.

Det fremgår af dokumenterne, som DR er i besiddelse af, at Macquarie i årevis har spillet en nøglerolle i bedrageri gennem udbytteskat. Det formodes, at Macquarie har været involveret i bedrageri og spekulation med udbytteskat i Tyskland, Schweiz og Frankrig.

De danske pensionskasser understreger over for Børsen, at der i købsaftalen ved købet af TDC er sikret en aftale, hvor aktionærer i selskabet ikke kan trække skattefri udbytter uden myndighedernes accept.

/ritzau/FINANS

TDC's medejer har haft flere skattesager 

TDC's hovedejer førte an i kup mod europæiske statskasser 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs