ITWatch

Teleiværksætter: Mange startups haster til udlandet

Danske iværksættere skal kigges mere langsigtet og knapt så meget på at komme hurtigt ud på udenlandske markeder, lyder det fra bagmanden bag selskaber som Onfone og Plenti.

Foto: Joachim Rode/RitzauFoto

Morten Strunge, der står bag virksomheder som Onfone, Plenti og Mofibo, som alle blev solgt for millionbeløb, kommer i et længere interview med Børsen med en løftet pegefinger til danske iværksættere.

Den danske teleiværksætter har gennem sin lange karriere, der startede med en fysisk telebutik, der gik konkurs, haft både op- og nedture, og han ser gerne, at der bliver kigget mere på den lange bane.

"Man kan fejle grelt, og i Mofibo brændte vi 10-12 mio. kr. af på at lancere i Sverige. Det fuckede vi op, fordi vi var utålmodige og bare skulle ud over stepperne," siger Morten Strunge til Børsen.

"Jeg oplever i dag mange iværksættere haste udover landegrænserne, før de har styr på deres produkt og generelt forstår, hvad det er, de generelt skalerer til nye markeder."

Han understreger dog samtidig, at der er flere iværksættere, der er både dygtige og kommer med en "spændende case med substans".

Eksklusivt: Kapitel fra bogen om Morten Strunge

Morten Strunge laver sin største enkeltinvestering til dato

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs