ITWatch

Erhvervsstyrelsen: Teleselskab må gerne vidersælge turisters lokationsdata

En vurdering fra Erhvervsstyrelsen slår fast, at det er inden for lovens rammer, når et dansk teleselskab følger og videresælger turisters bevægelsesmønstre mellem attraktioner i Aarhus.

Foto: PR: Schmidt Hammer Lassen

Den danske teleudbyder TDC kan fortsat logge og videresælge både danske og udenlandske turisters færden mellem turistattraktioner i Aarhus gennem lokationsoplysninger via mobilnettet. Sådan lyder en vurdering fra Erhvervsstyrelsen.

Det skriver Version2.

At TDC fortsat kan følge turister via deres mobilsignal skyldes, at selskabet ifølge Erhvervsstyrelsen i tilstrækkelig grad har sikret, at oplysningerne er anonymiseret.

"På baggrund af det af TDC's oplyste om selskabets anonymiseringsmetode i det konkrete tilfælde, er det herefter Erhvervsstyrelsens vurdering, at den af TDC beskrevne metoder til anonymisering sikrer, at den trafik- og lokaliseringsdata fra TDC's mobil-netværk, der anvendes til brug for "Visit Aarhus Pilot"-projektet er anonymiseret således at en efterfølgende identifikation af en fysisk bruger ikke er mulig uanset hvor brugeren er bosiddende," lyder det i Erhvervsstyrelsens vurdering af sagen.

TDC opsamler de konkrete lokationsdata og videresælger dem til turistorganisationern Visitaarhus.

Erhvervsstyrelsen sætter TDC under lup for salg af lokationsdata 

TDC-aktionærer bliver tvangsindløst af nye ejere 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs