ITWatch

Erhvervsstyrelsen: Teleselskab må gerne vidersælge turisters lokationsdata

En vurdering fra Erhvervsstyrelsen slår fast, at det er inden for lovens rammer, når et dansk teleselskab følger og videresælger turisters bevægelsesmønstre mellem attraktioner i Aarhus.

Foto: PR: Schmidt Hammer Lassen

Den danske teleudbyder TDC kan fortsat logge og videresælge både danske og udenlandske turisters færden mellem turistattraktioner i Aarhus gennem lokationsoplysninger via mobilnettet. Sådan lyder en vurdering fra Erhvervsstyrelsen.

Det skriver Version2.

At TDC fortsat kan følge turister via deres mobilsignal skyldes, at selskabet ifølge Erhvervsstyrelsen i tilstrækkelig grad har sikret, at oplysningerne er anonymiseret.

"På baggrund af det af TDC's oplyste om selskabets anonymiseringsmetode i det konkrete tilfælde, er det herefter Erhvervsstyrelsens vurdering, at den af TDC beskrevne metoder til anonymisering sikrer, at den trafik- og lokaliseringsdata fra TDC's mobil-netværk, der anvendes til brug for "Visit Aarhus Pilot"-projektet er anonymiseret således at en efterfølgende identifikation af en fysisk bruger ikke er mulig uanset hvor brugeren er bosiddende," lyder det i Erhvervsstyrelsens vurdering af sagen.

TDC opsamler de konkrete lokationsdata og videresælger dem til turistorganisationern Visitaarhus.

Erhvervsstyrelsen sætter TDC under lup for salg af lokationsdata 

TDC-aktionærer bliver tvangsindløst af nye ejere 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs