ITWatch

Erhvervsstyrelsen sætter TDC under lup for salg af lokationsdata

TDC skal aflevere en redegørelse, efter det er blevet beskrevet, at selskabet bruger data om lokale turisters færden i et pilotprojekt med en turistorganisation. Det skriver Version2.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Erhvervsstyrelsen har bedt TDC redegøre for selskabets praksis med at sælge netværksdata om turister, skriver Verison2.

Årsagen er, at TDC i et pilotprojekt med turistorganisationen VisitAarhus bruger data om turisternes færden til eksempelvis at sige, hvor mange amerikanske turister, der slår vejen forbi Djursland, når de er i Østjylland.

"Erhvervsstyrelsen er gennem pressen blevet gjort opmærksom på, at TDC sælger netværksdata (lokationsdata) til en østjysk turistorganisation. (…) På den baggrund skal Erhvervsstyrelsen anmode TDC om en detaljeret redegørelse for selskabets praksis for behandling af selskabets data i den beskrevne situation," skriver styrelsen ifølge Version2.

Erhvervsstyrelsen vil have TDC til at uddybe, hvilken data selskabet behandler, hvordan det sikrer, at dataen er anonym, og om videresalget er i overenstemmelse med udbudsbekendtgørelsen.

Data fra TDC's mobilnetværk kortlægger Aarhus-turisters færden

TDC er klar til at udrulle landsdækkende IoT-netværk 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs