ITWatch

Softbank vil have del i det europæiske forsikringsmarked

Softbank, der er en japansk tele- og teknologivirksomhed, er på jagt efter aktier i et schweizisk forsikringsselskab, hvor it-selskabets grundlægger samtidig går efter en plads i bestyrelsen.

Swiss Res hovedkontor i Zurich. | Foto: PR

Det japanske teknologikonglomerat Softbanks grundlægger og administrerende direktør, Masayoshi Son, går efter en plads i forsikringsselskabet Swiss Res bestyrelse.

Softbank er angiveligt interesseret i at købe op mod 30 pct. af Swiss Re, der vil give det japanske selskab markant indflydelse i den globale forsikringskæmpe, der har en investeringsportefølje på omkring 161 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

Softbank, der er mest kendt inden for tele og teknologi, har fået appetit på markedet for finansielle ydelser og er derfor taget på opkøbstogt i Europa.

Ifølge talspersoner, der er bekendte med sagen, tilbød Softbank i begyndelsen af februar at købe godt en tredjedel af alle aktierne i Swiss Re. Siden Softbank indledte forhandlingerne er det schweiziske forsikringsselskabs markedsværdi vokset med 4,5 pct. til omkring 35,3 mia. dollar.

Softbanks interesse for udenlandske selskaber er ikke ny. Sidste år indgik Masayoshi Son en aftale med en statsejet investeringsfond i Saudi-Arabien til omkring 93 mia. dollar. Samme år købte Softbank også den kendte hedgefond Fortress for 3,3 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Japansk teknologigigant investerer milliarder i Uber

SoftBank investerer 1,6 milliard i fintech-selskab

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs