ITWatch

Japansk teknologigigant investerer milliarder i Uber

Den japanske teknologigigant Softbank har indgået en aftale med Uber om at investere milliarder af dollar i kørselstjenesten.

Foto: /ritzau/AP/Eric Gay

Uber Technologies bekræftede handlen søndag uden at give flere detaljer om investeringen.

En kilde med kendskab til handlen oplyser dog til nyhedsbureauet AP, at Softbank vil investere en milliard dollar i nye Uber-aktier.

Derudover vil Softbank købe aktier fra andre Uber-investorer og Uber-ansatte. Målsætningen er angiveligt at opnå en aktieandel på 14 procent.

Uber er i øjeblikket vurderet til en pris på 68,5 milliarder dollar (knap 440 milliarder kroner).

Det er endnu uvist, præcis hvor stor den endelige investering bliver fra Softbanks side.

"Handlen er en tillidserklæring til virksomhedens potentiale og vil hjælpe os med at fortsætte vores investeringer i teknologi og vores fortsatte udvidelse herhjemme og i udlandet," skriver Uber i en meddelelse.

Softbank, der har hovedsæde i Tokyo, har ikke ønsket at kommentere handlen.

Handlen er endnu et skridt for Uber, der er en af verdens mest værdifulde teknologivirksomheder, forud for en planlagt børsnotering, der ventes inden udgangen af 2019.

/ritzau/AP

Jim Hagemann: Digital omstilling giver større muligheder, end ERP gjorde i 90'erne 

Google-ejer på rekordkurs efter et brag af et regnskab 

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs