ITWatch

Rådgiver i konkurrenceforhold: Konsortiets TDC-planer kan være i strid med loven

De fremtidige planer for TDC, som køberne har fremlagt indtil nu, kan virke konkurrencehæmmende og dermed være på kant med loven.

Foto: PR/TDC Group

Det kan være på kant med loven, at de kommende ejere af TDC, i form af et konsortium bestående af de tre pensionskasser PFA, PKA, ATP og kapitalfonden Macquarie, lægger op til ikke at ville investere i eksempelvis fibernedgravninger i allerede dækkede områder i samarbejde med blandt andet elselskaber.

Det skriver Børsen.

Den slags aftaler kan nemlig virke konkurrencehæmmende, lyder det fra Niels Rutter, tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen som i dag driver virksomheden Konkurrenceraadgivning.dk.

Han forklarer til Børsen, at konkurrencen i et givent marked skal måles på, hvorvidt parterne forsøger at flytte markedsandele, men at konsortiet efter hans bedømmelse ikke er interesseret i konkurrence, men på at maksimere deres afkast.

"Det kommer an på, hvad der står i aftalerne. Men hvis det kan bevises, at der er tale om markedsdeling, så mener jeg, det vil være ulovligt," siger han til Børsen.

MTG åbner for dansk telesats efter skrottet TDC-aftale 

Potentiel TDC-køber forsvarer skattepraksis: Vi overholder loven 

Medie: Salg af TDC's norske forretning kan indbringe 17 mia. kr. 

Kunderne skal ikke forvente lavere priser efter et TDC-salg 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs