Rådgiver i konkurrenceforhold: Konsortiets TDC-planer kan være i strid med loven

De fremtidige planer for TDC, som køberne har fremlagt indtil nu, kan virke konkurrencehæmmende og dermed være på kant med loven.
Foto: PR/TDC Group
Foto: PR/TDC Group

Det kan være på kant med loven, at de kommende ejere af TDC, i form af et konsortium bestående af de tre pensionskasser PFA, PKA, ATP og kapitalfonden Macquarie, lægger op til ikke at ville investere i eksempelvis fibernedgravninger i allerede dækkede områder i samarbejde med blandt andet elselskaber.

Det skriver Børsen.

Den slags aftaler kan nemlig virke konkurrencehæmmende, lyder det fra Niels Rutter, tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen som i dag driver virksomheden Konkurrenceraadgivning.dk.

Han forklarer til Børsen, at konkurrencen i et givent marked skal måles på, hvorvidt parterne forsøger at flytte markedsandele, men at konsortiet efter hans bedømmelse ikke er interesseret i konkurrence, men på at maksimere deres afkast.

"Det kommer an på, hvad der står i aftalerne. Men hvis det kan bevises, at der er tale om markedsdeling, så mener jeg, det vil være ulovligt," siger han til Børsen.

MTG åbner for dansk telesats efter skrottet TDC-aftale 

Potentiel TDC-køber forsvarer skattepraksis: Vi overholder loven 

Medie: Salg af TDC's norske forretning kan indbringe 17 mia. kr. 

Kunderne skal ikke forvente lavere priser efter et TDC-salg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også