MTG åbner for dansk telesats efter skrottet TDC-aftale

En ny spiller kan være på vej på det danske mobilmarked. Den forliste fusion med TDC får MTG til at tale om at gå ind i mobilmarkedet som en ny udfordrer.
Foto: Ritzau Scanpix/Uffe Weng
Foto: Ritzau Scanpix/Uffe Weng
Af Christian Carlsen, MediaWatch, Malte Oxvig og Kristoffer Veggerby

Medieselskabet MTG melder sig klar til at udfordre det danske telemarked og tilbyde mobilabonnementer med indhold, efter at fusionen med TDC er kuldsejlet.

Anders Jensen, MTG's koncerndirektør i Norden og Baltikum, fortæller således, at MTG ønsker en position på mobilmarkedet

"Vi ønsker at tilføje mobil til vores portefølje i Sverige, Norge, Danmark og Finland, og det er kommet mere på radaren nu," fortæller han, der tidligere har været topchef i TDC.

MTG ønsker ikke at eje sit eget telenetværk. I stedet vil man gå efter at leje sig ind hos en operatør - og dermed træde ind på mobilmarkedet som et såkaldt MVNO-selskab (mobile virtual network operator).

"Vi skal have et partnerskab. Det er klart et alternativ at lave en MVNO-aftale eller en aftale som service provider med en netværksoperatør i Norden," forklarer Anders Jensen og henviser til Viaplay, der er MTG's streaming-platform:

"Vi gør det ikke for bare at udbyde mobiltelefoni, og vi tager ikke bare mobilabonnementer og kombinerer med Viaplay. Det er ikke godt nok. Vi vil tage Viaplay og mobilabonnementer og skabe tjenester, der er unikke for det mobilabonnement med alt vores indhold," siger Anders Jensen.

Han tilføjer, at der ikke er nogle specifikke forhandlinger i gang lige nu med netværksoperatører.

MTG er pigen alle vil danse med

At MTG nu vil ind på telemarkedet giver ifølge teleanalytiker John Strand god mening.

"MTG har en profil, som er interessant for de fleste teleselskaber," lyder det fra Strand som uddyber:

"Anders Jensen og MTG står i en position, hvor de kan gå ud med deres indhold til samtlige danske teleudbydere og få en MVNO-aftale, hvilket betyder, at han kan gå direkte til slutkunderne på samme måde som Netflix."

John Strand forklarer, at MTG i kraft af deres ejere, investeringsselskabet Kinnevik, allerede står stærkt i Sverige, hvor søsterselskabet Tele2 kan sikre dem en MVNO-aftale, mens det i Norge ikke burde være et større problem. Samtidig råder MTG over en næsten uhørt reklamemuskel i form af deres tv-kanaler.

"Hvis han (MTG-direktør Anders Jensen, red.) vil gå MVNO-vejen, har han noget, som ingen andre MVNO'er har – et vindue i form af MTG's tv-kanaler hvor han kan markedsføre sine egne produkter gratis. Hvad tror du, hans annonceomkostninger for at annoncere på TV3 er?" Lyder det retorisk fra John Strand.

Han understreger samtidig, at MTG's planer kan blive en "bombe" under Yousees forretning.

"Det vil erodere Yousees content-forretning, da de længe har haft Viaplay og Viasatkanalerne som en del af deres forretning. Den del kan Anders Jensen og MTG pille ud, bundle med et mobilabonnement, sparre den del som går til eksempelvis Yousee, hvorefter de kan bruge indtægterne fra mediedelen til at subsiduere teleforretningen og effektivt tilbyde kunderne et noget nær gratis teleabonnement."

Hvor interessant er MTG som MVNO-emne for andre teleselskaber?

"Hvis Anders Jensen var en pige i baren, så er han med de her MVNO-planer den pige, som alle i byen vil danse med."

Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstersite, MediaWatch.

TDC-købernes umulige plan?

Telia-direktør efter at have vendt TDC ryggen: "Der er bedre alternativer for vores ejere" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter