ITWatch

Medie: Salg af TDC's norske forretning kan indbringe 17 mia. kr.

Et frasalg af TDC's norske forretning vil lette udgiften for konsortiet af danske pensionskasser og den australske kapitalfond Macquarie, som har lagt et millardbud på TDC. Konsortiet har meldt ud, at man satser på infrastruktur.

Kristoffer Veggerby
Foto: Kristoffer Veggerby

Et opkøb af telekoncernen TDC kan samtidig betyde et frasalg af selskabets norske forretning Get, som ellers har bidraget positivt til regnskabet.

Det skriver Børsen.

Et frasalg kan komme på tale, da konsortiet bestående af tre danske pensionskasser og den australske infrakstrukturkapitalfond Macquarie, allerede har meldt ud, at man satser benhårdt på infrastruktur. Prisen ventes ifølge analytikere at ligge i omegnen af 17 mia. kr.

Blandt de mulige købere til Get-forretningen nævnes blandt andet svenske Telia.

"De er den bedste køber. Telia har jo en stor mobilforretning i Norge, som de har styrket via opkøb i de senere år, og er en klar, stærk nummer to til Telenor, og Telia har en strategi om, at de vil være full-scale i Norge," siger Peter Kurt Nielsen, aktieanalytiker i investeringsbanken ABG Sundal Collier, til Børsen.

Kunderne skal ikke forvente lavere priser efter et TDC-salg

TDC-bosser scorer tocifret millionbeløb på salg til pensionskasser

Børshus ser ringe sandsynlighed for modbud på TDC

TDC-købernes umulige plan?

Forsiden lige nu

Nordisk Film køber sig ind i endnu en spilvirksomhed

Nordisk Film har købt sig til en minoritetsandel i en svensk spiludgiver. Det er den sjette spilinvestering, som Nordisk Film laver, siden virksomheden introducerede Nordisk Film Games for to år siden. Og flere investeringer er på vej.

Energinet trækker SAP-udbud tilbage

Fejl i udbudsmaterialet har fået Energinet til at trække stikket på to SAP-kontrakter. Udbuddet vil blive genudsendt i løbet af ganske kort tid, lyder det fra Energinet.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger