ITWatch

TDC's kurv til konsortium fik selskabsværdi til at stige med 5,3 mia.

Et "nej tak" fra bestyrelsen i TDC var torsdag milliarder af kroner værd. Aktien steg med 17,8 pct. til 44,15 kr. - og det betød, at selskabet blev 5,3 mia. kr. mere værd set over dagen.

Det var et nej til et konsortium bestående af australske Macquarie, ATP, PFA og PKA, der torsdag offentliggjorde, at det gerne ville i dialog med bestyrelsen om et køb af TDC.

Onsdag kom det frem, at konsortiet for nylig har fremlagt et tilbud på 47-48 kr. for TDC, men det havde bestyrelsen valgt at afvise - blandt andet fordi den finder buddet for lavt.

Samtidig mener bestyrelsen - som det stod i en meddelelse fra TDC onsdag - at der er gode perspektiver i opkøbet af MTG Nordics, der blev annonceret i sidste uge til en pris på 14,9 mia. kr.

"Bestyrelsen mener fortsat, at kombinationen af TDC og MTG Nordics er den foretrukne vej til gradvist at skabe højere aktionærværdi, ud over hvad der er muligt som alenestående," skriver TDC.

Derimod er konsortiet ikke interesseret i at købe TDC, hvis handlen med MTG Nordics bliver godkendt af aktionærerne.

Det skal efter planen ske på en generalforsamling, hvor mindst halvdelen af aktionærerne skal være til stede, og to tredjedele skal nikke ja.

/ritzau/FINANS

Finansminister hilser bud på TDC velkommen 

Analytiker: Naturligt hvis konsortium tager kontakt til TDC-bestyrelse igen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs