Analytiker: Naturligt hvis konsortium tager kontakt til TDC-bestyrelse igen

TDC's bestyrelse mangler at vise, at de kan levere mere værdi end tilbuddet fra pensionskasser, mener investeringsøkonom Per Hansen. Han ser afvisningen som opfordring til at forbedre tilbuddet.

Er det i TDC's aktionærernes bedste interesse, at bestyrelsen har afvist et bud fra et konsortium bestående af tre danske pensionskasser og australske Macquarie. Det sætter investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen spørgsmålstegn ved.

"Bestyrelsen afvisning giver måske mening – men også kun måske. Investorerne har de seneste fem år fået et afkast på minus 5 pct. ved at være i TDC. Hvis man lægger udbyttet oveni, kan det lige præcis holde inflationen stangen, men heller ikke ret meget mere."

"Så hvad er det, der gør, at ledelsen og bestyrelsen umiddelbart kan sige, at det ikke er i investorernes interesse at acceptere et bud, som ligger 30 pct. over den pris, der var gældende i går?" lyder det fra Per Hansen.

Han ser derfor bestyrelsens afvisning som en opfordring til at gøre tilbuddet bedre. En umiddelbar accept af købstilbuddet ville ifølge investeringsøkonomen for det første være dårligt købmandskab.

For det andet ville det være en indrømmelse af, at man ikke har været dygtige nok, hvis man nu kaster håndklædet i ringen og accepterer et tilbud, der i vid udstrækning minder om den eksisterende strategi.

"Har TDC dokumenteret, at de opkøb, man har foretaget i fortiden, har været i stand til at tilføre værdi? Der må man bare sige nej - det har de ikke."

"Man kan vel sige, at når bestyrelsen med det samme siger nej, så er det for ikke at tabe ansigt, og selvfølgelig fordi de sætter deres lid til, at MTG Nordic-fusionen bliver det transformationsmæssige opkøb," siger Per Hansen.

Hvem ringer først

Han peger på, at presset på bestyrelsen kan stige, hvis aktionærerne tropper op på den kommende generalforsamling. Bestyrelsens opgave er nemlig først og fremmest at varetage aktionærernes interesse.

"Bestyrelsen skal fremlægge en plan, hvor de kan sige, at de ved egen hjælp kan gøre det meget bedre end det, som de bliver tilbudt med budpræmien på 10 kr. Det skal de tegne et billede af."

Med pensionskassernes opkøbstilbud står TDC's aktionærer potentielt set over for en mulighed, der med Per Hansens ord kan beskrives som et valg mellem kontanter i hånden eller Linse på Bryggen.

Sidstnævnte er en del af den pakke, som fusionen med tv-selskabet MTG Nordic repræsenterer. Værdien af fusionen vil dog formentlig ligge flere år ude i fremtiden for aktionærerne modsat det aktuelle bud fra konsortiet af pensionskasser og Macquarie.

"Uanset hvad kan man sige, at TDC er i spil. Spørgsmålet er nu, hvem der ringer først til hvem. Jeg tror, at bestyrelsen i TDC sidder og venter på, at de får en tilnærmelse, og byderen beder om et møde. Det, tror jeg, vil være det mest naturlige og mest realistiske," siger Per Hansen.

Investor opfordrer til kovending i TDC's MTG-fusion  

Fondsbørsen vil finde TDC-læk 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også