ITWatch

TDC opsætter nye master efter nedsættelse af lejepris

Kommunalbestyrelsen i Favrskov Kommune har sat prisen for lejemål på mobilmaster ned, og nu vil TDC sætte nye mobilmaster op. "Det er åbenbart et markedsvilkår," lyder det fra kommunens borgmester til Århus Stiftstidende.

TDC vil sætte to nye mobilmaster op i områderne omkring Hinnerup og Gundfør i Favrskov Kommune, skriver Århus Stiftstidende.

Beslutningen kommer, efter kommunen har sænket lejepriserne for mobilmaster. I dag varierer prisen ifølge Århus Stiftstidende fra 6.000 til 38.500 kr. årligt, men justeringen betyder, at lejepriserne fremover kun vil ligge mellem 1.500 og 9.000 kr. årligt.

"Det er positivt, for det, vi har kunnet høre fra andre kommuner, der har fastholdt den høje lejepris, er, at udbydere simpelthen er begyndt at tage deres master ned. Det er åbenbart et markedsvilkår," siger borgmester Nils Borring (S) til mediet:

"Vi har i årevis snakket om, hvordan vi som kommune kunne være med til at sikre bedre dataforhold for vores borgere, og hvis det her kan være ensbetydende med, at der bliver rejst flere master i en tid, hvor der fortsat kommer et større behov for ordentlig dækning, så synes jeg, det er en rigtig god ting," fortsætter han.

TDC fremhæver, at kommunen har gjort planlægningen lettere, og at det frigør ressourcer til at sætte de to nye master op i løbet af 2018.

Ifølge Århus Stiftstidende ventes de mindre indtægter på masteleje at blive modsvaret af flere penge fra opsætning af yderligere master.

TDC trækker mobilstikket i Rudersdal 

Danmark ligger langt bagud på teleinvesteringer 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs