ITWatch

Klaus Holse: Danmarks størrelse tvinger virksomheder til eksport

Det er nødvendigt for danske virksomheder at gå ud over de danske landegrænser, der rummer 5,7 mio. borgere, mener Klaus Holse, bestyrelsesformand i Simcorp. Han peger på flere fordele i en international vækststrategi.

Foto: PR/Simcorp

Hvis danske virksomheder vil vokse sig store, er det ofte nødvendigt at tænke bredere, end det danske marked, der i global sammenhæng er relativt lille. Det giver en fordel i international perspektiv.

Sådan lyder det fra Klaus Holse, bestyrelsesformand i den finansielle it-virksomhed Simcorp i Computerworld.

"Jeg tror bare, at hvis du starter i et lille, men internationalt orienteret land som Danmark, så er du tvunget til at blive global relativt hurtigt. For nogen lykkes det. For andre lykkes det ikke, men der er alligevel  mange danske virksomheder, der er kommet ud og er blevet globale," siger Klaus Holse til mediet.

Han peger på, at en tysk virksomhed med et marked på 80 mio. tyskere kan blive relativt store uden at eksportere sine services. Han påpeger, at når virksomheden endelig når et punkt, hvor det bliver nødvendigt at rykke uden for hjemlandets grænser, er man måske for fastlåst.

Simcorp opkøbte eksempelvis sin italienske konkurrent APL Italiana, der havde fokuseret på hjemmemarkedet i Italien.

Simcorp-opkøb bryder med strategi: Det var en mulighed, der opstod

Simcorp udnævner ny chef for det asiatiske marked 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs