ITWatch

Google undgår fransk milliardbøde for skattesvig

Google har været under anklage for skattesvig i Frankrig, men er blevet frikendt.

Foto: /ritzau/AP/Paul Sakuma

Internetgiganten Google har været involveret i en række stridigheder med europæiske myndigheder, men blev onsdag frifundet af en fransk domstol i en sag om skatteundvigelse.

Det skriver Financial Times.

"Det irske selskab Google Ireland Limited er ikke skattepligtigt i Frankrig for perioden 2005 til 2010," konkluderede den franske domstol i sagen.

De franske skattemyndigheder havde krævet 1,12 mia. euro (8,3 mia. kr.) i restskat fra Google, men selskabets brug af et irsk datterselskab var altså ikke ulovlig ifølge domstolen.

Afgørelsen vil være en stor skuffelse for de franske skattemyndigheder, som havde ventet en ekstrafortjeneste fra søgegiganten. Google betalte sidste år 130 mio. pund (1,1 mia. kr.) i et forlig med den britiske stat, hvilket fik den daværende franske finansminister, Michael Sapin, til at love en "meget større" betaling til Frankrig.

Afgørelsen vil være en stor lettelse for Google, som sidste måned blev pålagt en bøde på 2,4 mia. euro (17,8 mia kr.) af EU-Kommissionen for at misbruge sin dominans indenfor internetsøgninger. Bøden var kulminationen på en syvårig efterforskning, som konkluderede, at Google gav en ulovlig fordel til sin egen online shoppingservice.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs