ITWatch

Google er klar med topfolk mod Vestager

Udsigten til en bøde på 18 mia. kr.  – samt snart endnu en rekordbøde – får Google til at hyre en række topadvokatfirmaer.

Foto: Søren Sielemann/ritzau

Den amerikanske it-gigant Google samler nu alle kræfter i kampen mod EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, som tidligere på sommeren annoncerede en bøde på 2,4 mia. euro, svarende til cirka 17,8 mia. kr., til Google for at misbruge sin dominerende markedsposition. 

Det skriver Berlingske Business.

Mindst fem topadvokatfirmaer i Bruxelles er blevet hyret til at hjælpe Google, siger kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Hvis Google efter endt betænkningstid anker bøden, som alle forventer, bliver det Retten af Første Instans under EU-Domstolen i Luxembourg – EU's næsthøjeste ret – der skal behandle sagen.

EU's anden konkurrencesag mod Google – om hvorvidt Googles Android-system har misbrugt sin dominerende markedsposition – kan ende med at udløse en ny, rekordstor bøde til selskabet.

EU overvejer ny rekordbøde til Google

Medie: EU overvejer ny rekordbøde til Google

Nordea holder sig i ro trods Google-dom 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs