ITWatch

It-selskaber kan se frem til milliardinvesteringer fra NATO

Cybersikkerhed og satellithardware står øverst på indkøbslisten, når NATO i de kommende år skal investere to-cifret milliardbeløb i it.

NATOs milliardinvestering i ny it skal blandt andet bruges til at understøtte alliancens dronestyrke. | Foto: Michael Sohn/AP/Polfoto

It-sikkerhed er langt fra kun et emne, som berører det private erhvervsliv. Forsvarssamarbejdet NATO vil investerer tre mia. euro, svarende til 22 mia. kr., i styrkelsen af organisationens cybersikkerhed og forbedrede satellitforbindelser. Det skriver Politico.

Omtrent halvdelen af beløbet skal bruges på at forbedre satellit-infrastrukturen, så NATO-styrker kan kommunikere bedre på land og til søs. Samtidig skal forbedringerne understøtte NATOs dronestyrke.

Derudover skal der samlet set investeres 251 mio. euro i ny software og it-systemer målrettet cybersikkerhed, mens 800 mio. euro vil gå til at forbedre infrastrukturen for alliancens luft- og missilforsvar.

Global Connect forstærker fokus på it-sikkerhed med to nye chefer 

Fake News truer it-sikkerheden 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs