ITWatch

Twitter: Elon Musk giver ultimatum for at handlen kan fortsætte

Teslas stifter og topchef, Elon Musk, har via et tweet tirsdag formiddag meddelt, at købsaftalen med Twitter på 44 mia. dollar er sat midlertidigt på hold.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Det sker indtil Twitter kan bevise proportionerne af falske profiler stemmer overens med det, som selskabet tidligere har oplyst.

Det fremgår af Bloomberg News.

Elon Musk er nemlig af den overbevisning, at Twitters påstand om mindre end 5 pct. falske profiler er noget lavt sat. Han vurderer derimod, at der er tale om mindst 20 pct. falske profiler.

Han tweeter samtidig, at tilbuddet på 44 mia. dollar var betinget af, at det sociale medies indberetning til den amerikanske børsmyndighed SEC var korrekt.

Han påpeger, at Twitters administrerende direktør offentligt har nægtet at præsentere beviser for påstanden om mindre end 5 pct. falske profiler, og indtil sådanne beviser kommer for dagen har Elon Musk meddelt, at handlen ikke kan fortsætte.

Twitter har tirsdag eftermiddag meldt ud, at selskabet er interesseret i at gennemføre handlen til den aftalte pris og de aftalte vilkår. Investorer har dog svært ved at se, at denne handel bliver gennemført uden en rabat på den oprindeligt foreslåede købspris - hvis den overhovedet bliver gennemført.

”Hvis en revideret handel kan opnås mellem Elon Musk og Twitter, så vil det højst sandsynligt blive til en noget lavere pris,” siger Dan Ives, der er analytiker hos Wedbush Securities, til Bloomberg News.

Twitter aktien falder 3,1 pct. til 36,25 dollar i det amerikanske formarked. Musks oprindelige bud var på 54,20 dollar.

.\\˙ MarketWire

Twitter igen i nedtur - Musk kan komme med lavere bud

Twitter-aktien rasler ned efter Musks købs-pause


Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs