ITWatch

Twitter-aktien rasler ned efter Musks købs-pause

Erhvervsmanden Elon Musk sætter sit køb af Twitter på pause., aktien falder 11 procent.

Foto: AMY OSBORNE/AFP / AFP

Da markedet lukkede var aktien faldet 9,7 pct. til 40,72 dollar. Dermed var sjette børsdag i træk med fald. Torsdag i forrige uge kostede en Twitter-aktie 50,36 dollar og er dem samlet faldet 19,2 pvct. det seneste seks børsdage.

Fredag inden børstid satte Elon Musks sit køb af Twitter på pause, skrev han på det sociale medie.

Musk henviser til en artikel, der handler om, at Twitter har estimeret, at falske profiler udgør mindre end fem procent af de daglige brugere på mediet.

Estimatet dækker over aktiviteten i første kvartal i 2022. I den periode har der været 229 millioner brugere på mediet.

Twitter har tidligere oplyst, at selskabet ser flere udfordringer, før handlen med Musk kan endelig lukkes. Det handler blandt andet om, hvorvidt annoncører vil fortsætte med at bruge penge på Twitter.

Musk har tidligere sagt, at en af hans prioriteter vil være at fjerne såkaldte ”spambots” fra Twitter. Spambots kan beskrives som profiler, der ikke bruges til normalt brug af en person, men som i stedet kun ønsker at sprede et budskab om et eller andet - også kendt som spam.

”Twitter-handel midlertidigt sat på pause og afventer detaljer, der kan understøtte beregninger, der viser, at falske profiler faktisk repræsenterer mindre end fem procent af brugerne,” skriver Musk i sit tweet.

Det var på forhånd ventet, at aktien ville falde, men det ser ud til, at faldet er lidt mindre end ventet.

Nogle få timer før åbningen fredag, lå aktien til et fald på 16 procent.

Det er lidt mindre end tre uger siden, at det kom frem, at Musk og Twitter havde indgået en købsaftale. Aftalen betød, at Musk ville købe Twitter for en pris på mere end 300 milliarder kroner.

Nu er der så med tweetet fra Musk skabt usikkerhed om den store aftale.

Det er dog ikke sikkert, om han i sidste ende kan ende med at trække sig helt fra handlen. Det vurderer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

”Det kan godt blive svært, hvis det er sådan, at han allerede har afgivet et pligtmæssigt tilbud. For inden han har gjort det, så har han skullet se på, hvad det er for nogle forudsætninger, der ligger til grund.”

”Og hvis han ikke har undersøgt det ordentligt, så har han svært ved at trække sig igen,” siger Jacob Pedersen.

Twitter falder efter Hindenburg ser risiko for Elon Musks budpris

Pensionsfond angriber Musks opkøb

Trumps Twitter-retssag afvist i San Francisco

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs