ITWatch

Frygten for konkurser spirrer igen på minibørs

En lang række selskaber på Nasdaq First North risikerer at stå uden kapital om 6-12 måneder, viser en gennemgang fra mediet Insidebusiness.

Foto: GOOGLE MAPS

Mere end halvdelen af de selskaber, der er noteret på den såkaldte minibørs Nasdaq First North, risikerer at løbe tør for penge om 6-12 måneder, viser en opgørelse fra mediet Insidebusiness.

Derudover handler over halvdelen af de i alt 20 virksomheder til en aktiekurs, der er lavere end den, de blev noteret ved, og den kombination vækker bekymring for, om investorerne igen vil miste tilliden til vækstbørsen, som det skete for nogle år siden.

"Det er som at opleve et deja-vu. Man gentager alle de samme fejl som for 10 år siden, idet man lader stort set alle selskaber blive noteret, selv om deres prospekter og forretningsplaner for langt de flestes vedkommende er papirtynde," påpeger professor Carsten Tangaard fra Intitut for Økonomi på Aarhus Univerrsitet.

Nasdaq First North blev stiftet i 2005 og skal gøre det lettere for mindre virksomheder at rejse kapital. Blandt selskaberne på børsen er en række it- og robotselskaber, der ikke alle sammen har haft det lige let.

Senest gik Conferize i betalingsstandsning, og ITWatch har også afdækket, at fintechselskabet NPInvestor har været i store vanskeligheder.

Det har ikke været muligt for Insidebusiness at få en kommentar fra Nasdaq OMX, der driver minibørsen.

Læs alle artikler om kriseramte NPInvestor

Vækstfonden kritiserer First North for manglende grundighed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger