ITWatch

Vækstfonden kritiserer First North for manglende grundighed

En række virksomheder falder i værdi efter notering på minibørsen, og det vækker kritik, skriver Børsen.

Nasdaq København fondsbørsen

Adm. direktør i Vækstfonden, Christian Motzfeldt, kritiserer minibørsen First North efter en række virksomheders markente værdifald efter notering på børsen. Direktøren mener, at minibørsen ikke har været grundig nok.

Det skriver Børsen.

Virksomhederne, som Christian Mozfeldt refererer til, er blandt andet Happy Helper og NP Investor, som er faldet med henholdsvis 48 pct. og 68 pct. efter selskabernes notering.

"Når så mange virksomheder, som vi kan se her, ligger markant til den negative side, tyder noget på, at der har været en overvægt af optimistiske antagelser i den oprindelige prissætning," siger Christian Motzfeldt til Børsen.

Vækstfonden har tidligere deltaget i to børsnoteringer på First North, og Christian Mozfeldt udelukker ikke, at Vækstfonden vil være med i flere. Direktøren påpeger dog, at Vækstfonden kun vil gå med i børsnoteringer, hvis "der er en meget solid forretningsplan, en veletableret ledelse og en gennemarbejdet værdiansættelse, som er funderet i solide analyser."

Nasdaq siger som svar på kritikken, at "vi skal vænne os til risiko", og at det er naturligt, at det ikke er alle børsnoterede selskaber, som er her om fem år.

Børschef slås for First North: "Der står på forsiden af prospekterne, at det er meget risikofyldt"

Tech-aktier falder kraftigt på minibørs

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger