ITWatch

Læs alle artikler om kriseramte NPInvestor

Stigende millionunderskud og en jagt på nye ukendte indtægtskilder. Børsnoterede NPInvestor er ude i en overlevelseskamp, og det gør ikke situationen bedre, at storaktionær og bestyrelsesmedlem Erik Damgaard har lagt luft til it-selskabet. Læs alle artikler fra ITWatch' dækning her.

Erik Damgaard er bestyrelesmedlem og storaktionær i NPInvestor, men har lagt luft til it-selskabet i et interview med ITWatch | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Bare to år efter sin børsnotering er fintechselskabet NPInvestor inde i en overlevelseskamp. Selskabet landede et underskud på 8,7 mio. kr. i 2019, og hvis det gentager sig i indeværende år, ser det stort ud, har en professor i eksternt regnskab vurderet overfor ITWatch.

Gennem de seneste uger har ITWatch sat fokus på it-selskabet, der stillede aktionærerne et overskud på 185.000 kr. i 2019 i udsigt i forbindelse med sin børsnotering, men som siden har nedjusteret flere gange, været på jagt efter frisk kapital og senest har oplyst til ITWatch, at man arbejder med at finde helt nye indtægtskilder.

Derudover har den kendte it-udvikler Erik Damgaard lagt luft til selskabet, på trods af at han blev brugt som reklamesøjle, da det skulle børsnoteres.

Artiklerne følger her i kronologisk rækkefølge:

Erik Damgaard-selskab taber flere millioner og øger sit underskud

Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH
 

Den ene nedjustering har fulgt den anden, og nu kommer NPInvestor ud af 2019 med et stort millionminus. Selskabet taler om at "forfølge nye forretnings- og indtjeningsmuligheder" for at vende den negative spiral.

Læs artiklen her.

Børsnoteret fintech-selskab vil ændre kurs efter milliontab – men afviser at give konkrete meldinger

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
 

Investorerne blev lovet et overskud, men i stedet er underskuddet blot vokset til et stort millionminus. Nu vil NPInvestor med Erik Damgaard i ejerkredsen finde nye indtægtskilder, men direktør afviser at forklare, hvad der konkret ligger i det.

Læs artiklen her.

Rådgiver fortryder engagement i kriseramt it-selskab: "Det er træls"

Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
 

Det kriseramte it-selskab NPInvestor er faldet som en sten på børsen, siden det blev børsnoteret. Tidligere rådgiver fortæller, at det udelukkende var den daværende ejerkreds, som værdisatte selskabet. Samtidig fortryder han sit engagement.

Læs artiklen her.

NPInvestor udsender kortfattet børsmeddelelse om aktieaftale

Foto: Nordnet/PR
Foto: Nordnet/PR
 

I en kortfattet børsmeddelelse oplyser kriseramte NPInvestor, at man har indgået aftale med et selskab om et såkaldt likviditetsudbud. Målet er at skabe mere opmærksomhed om aktien, vurderer analytiker.

Læs artiklen her.

Erik Damgaard om krisen i NPInvestor: "Der kommer ikke nok kunder i forhold til udgifterne. Og længere er historien jo ikke"

Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH
 

Ifølge storaktionær og bestyrelsesmedlem Erik Damgaard har ledelsen i kriseramte NPInvestor besluttet at skære alle omkostninger væk. Årsagen er, at indtægterne ikke står mål med udgifterne.

Læs artiklen her.

Erik Damgaard lægger luft til kriseramt it-selskab

Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH
 

Kriseramte NPInvestor står midt i et strategiskifte efter et stort millionunderskud. Nu siger storaktionær Erik Damgaard, at han aldrig brændte for den oprindelige forretningsmodel, og han afviser samtidig kendskab til opslag, hvor han er blevet brugt som reklamesøjle for it-selskabet.

Læs artiklen her.

It-virksomhed kæmper mod uret: "Selskabet skal finde nye indtægtskilder for at have en fremtid"

Foto: SCREENDUMP
Foto: SCREENDUMP
 

Fremtiden ser sort ud for NPInvestor, hvis det slår fejl at finde nye indtægtskilder, vurderer professor. Også en ny kapitalindsprøjtning kan blive svær at gennemføre. "Det er jo et spørgsmål, hvor længe man kan få nogen til at smide gode penge efter dårlige," siger han.

Læs artiklen her.

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs