ITWatch

Oracle protesterer over milliardkontrakt

Softwarevirksomheden har klaget til den amerikanske regering over betingelserne i ny cloud-kontrakt.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma

Den amerikanske softwarevirksomhed Oracle har mandag indgivet en klage til det amerikanske forsvarsministerium, fortæller Reuters. Klagen skyldes et udbud om en ny cloud-kontrakt.

Forsvarsministeriet ønsker én leverandør til deres cloud-løsning, og det vil ifølge Oracle betyde, at ministeriet bliver fastlåst til leverandøren i mindst 10 år, selvom kontrakten som udgangspunkt skal løbe to år.

Deborah Hellinger, som er Oracles talskvinde, påpeger, at ønsket om én leverandør går imod branchens "multi-cloud strategi, som fremmer konkurrence, skaber innovation og sænker priserne."

Amazon Web Services er i øjebliikket favorit til at vinde udbuddet, da det er det eneste selskab, som er godkendt af den amerikanske regering til at behandle hemmelige data. Oracle frygter, at de og andre virksomheder i branchen ikke har en chanche for at vinde den nye cloud-kontrakt, som har en værdi på om mod 10 mia. dollars (knap 64 mia. kr.).

Oracle kommer bedre ud kvartalet end ventet

Oracle falder på analytikernedjusteringer 

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs