ITWatch

Facebooks regnskab skuffer - aktien styrtdykker

Facebooks aktie falder drastisk efter et kvartal, der blandt andet har været præget af en skandale om datalæk.

Facebook-aktien faldt mere end 20 pct. i eftermarkedet efter et for investorerne skuffende regnskab for andet kvartal. Her ses stifter Mark Zuckerberg. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Geert Vanden Wijngaert

Verdens største sociale medievirksomhed, Facebook, skuffede investorerne med sit regnskab for andet kvartal. Både på omsætning og på antallet af aktive brugere.

Aktien, som med en stigning på 1,3 pct. til 217,50 dollar ellers lukkede i rekord efter et plus på 23 pct. i 2018, faldt derfor drastisk i eftermarkedet med 20,2 pct.

Facebook oplyser i sit regnskab, at man i kvartalet havde 2,23 mia. aktive brugere om måneden, og her lød konsensus ifølge Bloomberg News på 2,25 mia. aktive brugere.

Den skuffende udvikling kom i det kvartal, hvor topchef Mark Zuckerberg har været tvunget til at vidne for den amerikanske kongres og for EU-parlamentet i forbindelse med skandalen om datalæk fra Facebook.

I USA var brugerbasen uændret i kvartalet, mens den faldt i Europa. Overordnet var der dog en vækst i daglige brugere på 11 pct.

Facebook kom ellers gennem kvartalet med et justeret overskud per aktie på 2,06 dollar, mens omsætningen steg ikke mindre end 42 pct. til 13,23 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 2,01 dollar og en omsætning på 13,33 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 6,04 mia. dollar mod ventede 6,00 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 8,08 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet netop 8,08 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Facebook vil undersøge sin påvirkning af valg efter kritik

Facebooks datalæk i ukendte hænder 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs