ITWatch

Facebooks datalæk i ukendte hænder

Mange af de app-udviklere, der har sikret sig store mængder data fra det sociale medie, eksisterer ikke længere, skriver Wall Street Journal.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Amerikanske Facebooks interne undersøgelse af, hvad der skete med brugernes data, da man fejlagtigt gav app-udviklere adgang til dem, er rendt ind i et større problem.

Det sociale medie ved nemlig ikke, hvad der reelt er sket med de lækkede data, da flere af de virksomheder, som modtog dem, enten ikke længere eksisterer eller ikke vil samarbejde med Facebook.

Det skriver The Wall Street Journal onsdag.

Det er nu tre måneder siden, at topchef Mark Zuckerberg erklærede, at selskabet vil anvende millioner af dollar på at undersøge præcis, hvad der skete med de mange data, som Facebook gav udviklere adgang til i perioden 2007 til 2015, da man lukkede for dataadgangen.

"Et problem er, at mange af app-udviklerne, som sikrede sig usædvanligt store mængder data, ikke eksisterer længere, ifølge udvikler og tidligere medarbejdere hos Facebook. I nogle tilfælde, siger selskabet, svarer udviklere, som er blevet kontaktet af Facebook, ikke på henvendelser om yderligere information," skriver avisen.

Den interne undersøgelse kommer i kølvandet af, at Facebook via et videnskabeligt studie, som en forsker foretog, tillod adgang for Cambridge Analytica til 87 millioner brugeres data. Data, der måske er blevet brugt i den seneste amerikanske præsidentvalgkamp, da Cambridge Analytica, som nu er i betalingsstandsning, arbejdede for den senere vinder, Donald Trump.

I maj suspenderede Facebook 200 applikationer, fordi man mente, de overtrådte Facebooks regler. Det skete som et led i den interne undersøgelse, selskabet er i færd med at gennemføre.

Mere fra ITWatch

Pensam sætter strøm Edlund-system efter årelangt tilløb

Med godt fire års forsinkelse tager Pensam i næste uge hul på et nyt it-kernesystem, der er udviklet som en standardløsning, der kan bredes ud til andre selskaber. For leverandøren af den nye løsning markerer det et strategisk retningsskifte.

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs