ITWatch

Medie: Microsoft opkøber udviklerplatform

Techgiganten Microsoft har ifølge Bloomberg opkøbt en platform, hvor udviklere opbevarer og deler kode.

Satya Nadella, adm. direktør, Microsoft | Foto: Elaine Thompson/AP/Ritzau Scanpix

Ifølge Bloomberg har Microsoft fået fingre i selskabet Github, der er en stor opbevaringsplatform for udviklere. Mediet skriver, at handlen kan blive offentliggjort allerede senere mandag.

Gigantens adm. direktør Satya Nadella har på det seneste investeret i open source-platforme som et led i en ny strategi, han har stået for.

Platformen, der i 2015 blev værdisat til to milliarder dollar (12,8 mia. kr.), bliver blandt andet brugt af Apple, Amazon og Google.

Mediet skriver videre, at Microsoft er en aktiv bidragsyder til platformen, hvor mere end 1000 af deres medarbejdere er aktive.

Det er ikke blevet offentliggjort, hvad Microsoft har betalt for at købe selskabet.

Github blev stiftet tilbage i februar 2008 af Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath og PJ Hyett, hvor selskabet gik under navnet Logical Awesome.

Microsoft overhaler Google på markedsværdi

Strategisk Microsoft-samarbejde betyder besparelser i KMD

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs