ITWatch

Microsoft overhaler Google på markedsværdi

For første gang i tre år kan softwareselskabet Microsoft notere sig for en højere markedsværdi end konkurrenten Google.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter

Mens de to softwareselskaber Microsoft og Google begge kan prale af betragtelige værdisætninger, så har Microsoft nu for første gang i tre år overhalet konkurrenten Alphabet (Googles moderselskab). Bill Gates hjertebarn overhalede konkurrenten med 16 mia. dollar (102 mio. kr.), da markedet lukkede onsdag.

Det skriver Finans på baggrund af en historie fra det amerikanske medie CNBC.

De to selskaber lander respektivt på 760 mia. dollar for Microsofts vedkommende, mens Google lukkede i 744 mia. dollar. Google overhalede første gang Microsoft for seks år siden, men i løbet af de sidste 12 måneder er Microsoft-aktien steget med mere end 40 pct., svarende til næsten fem gang Alphabets stigning.

Væksten i Microsoft drives især frem af selskabets cloudforretning, som af analytikere også fremhæves som selskabets vigtigste forretningsområde.

"Platformen er ikke Windows. Platformen er nu skyen," lyder det blandt andet fra analytiker hos analyseselskabet Gartner Ed Anderson til CNBC.

Amazons tech-topchef forudser fremtid med machine learning i lovende nordisk marked

Strategisk Microsoft-samarbejde betyder besparelser i KMD 

Danske virksomheder er tilbageholdne med at gå i skyen 

Proactive lokker bankerne i skyen 

Mere fra ITWatch

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs