ITWatch

Proactive lokker bankerne i skyen

De danske banker er på vej ud på cloud-løsninger efter et langt tilløb. Proactive ser en forretning indenfor området i samarbejde med datacentraler.

Max Sejbæk, Proactive

Regnskabsaktuelle Proactive, der oplever stor vækst i salget af Microsoft cloudløsninger, ser et stigende marked indenfor den finansielle sektor.

Det forklarer topchef i Proactive, Max Sejbæk til ITWatch.

"Vi ser finansielle selskaber, som tidligere var svære at få i cloud, at de gerne vil over, så de bliver mere agile," siger han. Bankerne er meget tilbageholdne med at lægge deres følsomme data i skyen, men det skifter nu, siger han.

"Det er kunder, der tidligere lagde alle deres forretninger hos steder som f.eks. JN Data," siger Sejbæk.

Bankerne er flittige og loyale kunder i datacentralerne BEC, Bankdata og SDC, som er ejet af de samme banker i en speciel ejerstruktur.

Bankerne har indtil videre ladet disse datacentraler stå for it-udviklingen for dem, men et selskab som Proactive får en stadig større andel af sin forretning her.

"Datacentralerne driver fortsat, og vil også fremover drive bankernes kernesystemer, men vi kan servicere en række omkringliggende services i Microsoft Azure," siger topchefen.

Han forklarer, at Proactives strategi er, at samarbejde tæt med datacentralerne.

"Vi samarbejder aktivt med datacentralerne, senest med SDC, hvor de går ud og lancerer løsninger, der er baseret på vores operationssetup i Azure og Office365," siger han.

Sejbæk forklarer, at man ikke har ambitioner om, at tage bankerne fra datacentralerne.

"Vi udfordrer dem ikke direkte, vi samarbejder med dem. Og vi tilbyder løsninger, der sender deres kunder i skyen så de kan høste fordelene," siger Max Sejbæk.

Microsoft-sats giver pote for Proactive 

Tidligt valg af koncernstruktur har gjort Proactive klar til storvækst 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs