Skype har allerede lukket stort sikkerhedshul

Lukningen af stort sikkerhedshul i softwaren fra Skype lød først til at have lange udsigter, men nu viser det sig, at det allerede er sket i en ny version, skriver norsk medie.

Skypes store sikkerhedshul, som ITWatch beskrev onsdag, er allerede blevet lukket i en version tilbage fra oktober sidste år. Det skriver digi.no.

Usikkerheden betød ifølge en sikkerhedsforsker, at udefrakommende kunne få adgang til brugernes computere og placere ondsindet kode.

Meldingen lød tidligere på, at der skulle mere end blot en sikkerhedsopdatering for at rette hullet, men nu skriver digi.no på baggrund af meldinger fra en ansat i Microsoft, at man allerede i oktober lancerede opdateringen.

Ifølge det norske medie kan brugere med version 8 eller nyere være ganske rolige. Sårbarheden skulle ikke påvirke Skype-programmet i Windows Store eller Skype for Business.

Sikkerhedshullet blev opdaget af den tyske sikkerhedsforsker Stefan Kanthak, der sendte fundet videre til Skype. Grundet en fejl i softwaren havde en hacker mulighed for at manipulere med programmet, når det automatisk søger efter nye opdateringer.

Det betød, at vedkommende kunne få programmet til at tro, at blev hentet original Skype-software, men i stedet er det ondsindet kode, der bliver hentet.

Skype omskriver softwaren efter stor sikkerhedsbrist

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea