ITWatch

Skype omskriver softwaren efter stor sikkerhedsbrist

Tysk sikkerhedsforsker har fundet en stor sikkerhedsbrist i ip-telefontjenesten Skype, der har kan give ondsindede personer fuld adgang til brugernes computere. Microsoft, der står bag tjenesten, fortæller, at det vil være en større proces at skrive programmets kode på ny.

Foto: /ritzau/DRESLING JENS

Sikkerhedsforskeren Stefan Kanthak er manden bag fundet af et nyt sikkerhedshul i Skype, som udefrakommende kan udnytte til at placere ondsindet kode på brugerens computer.

Det skriver mediet Zdnet.com.

Tjenesten til ip-telefoni meddeler, at der er ikke en hurtig sikkerhedsopdatering på vej. Ifølge Microsoft, der ejer Skype, kræver det nemlig for meget arbejde, og man har derfor besluttet, at tjenesten skal skrives forfra.

Den tyske forsker, der står bag opdagelsen, fortæller, at en hacker kan manipulere med programmet, når det automatisk søger efter nye opdateringer. I den forbindelse kan hackeren få programmet til at tro, at der blev hentet original software fra Skype, men i stedet er det ondsindet kode, der bliver hentet.

Selskabet meddeler til mediet, at man sætter alle tilgængelige ressourcer på opgaven for at komme med en ny klient, der ikke indeholder sikkerhedshullet. Det betyder, at der vil komme en ny version af softwaren, når udviklerne er færdige.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs