Google får bøde af den indiske konkurrencemyndighed

Det amerikanske teknologiselskab Google har fået en trecifret millionbøde af de indiske konkurrencemyndigheder for at misbruge sin markedsposition.
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/POLFOTO/arkiv
/ritzau/FINANS

Google har fået en bøde på 21 mio. dollar (127,6 mio. kr.) af den indiske konkurrencemyndighed for at misbruge sin markedsdominans. Konkurrencemyndigheden har fundet, at Google har ledt kunder, der har søgt efter flyrejser, mod selskabets egen flyrejse-hjemmeside i stedet for konkurrenternes.

Det skriver Financial Times.

Yderligere vurderede den indiske domstol, at Google har behandlet virksomheder, som inkorporerer Googles søgemaskine på sine egne hjemmesider, uretfærdigt, fordi at Google har begrænset virksomhedernes brug af konkurrerende søgetjenester.

Bøden fra den indiske konkurrencemyndighed kommer kun otte måneder efter, at internetgiganten modtog en bøde på 2,42 mia. euro (18 mia. kr.) af EU-Kommissionen, fordi Google gav en ulovlig fordel, på sin søgetjeneste, til sin egen hjemmeside for prissammenligning.

Google svarede på torsdagens dom med, at den vil gennemgå de bekymringer, konkurrencemyndigheden har identificeret.

"Den Indiske Konkurrencemyndighed har bekræftet, at i størstedelen af de anliggender der er blevet undersøgt, lever vores adfærd op til de indiske konkurrenceregler. Vi gennemgår de få bekymringer, der er blevet identificeret af kommissionen, og vi vil evaluere vores næste skridt på baggrund af dette," siger Google i et svar til Financial Times.

Den oprindelige anklage mod Google kom fra en online datingside samt pressionsgruppen the Consumer Unity & Trust Society. Den klage blev dog, ifølge Financial Times, afvist af den indiske konkurrencemyndighed.

/ritzau/FINANS

Google-ejere runder 100 milliarder dollar i reklamesalg 

Googles rivaler brokker sig over søgemaskinens nye system 

Det var en mørk og stormfuld nat: Kan en kunstig intelligens være … kunstnerisk? 

Klumme: Netneutralitet - hvad sker der rent faktisk i USA? 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea