ITWatch

Googles rivaler brokker sig over søgemaskinens nye system

Konkurrenter mener ikke, at Googles nye styresystem forbedrer konkurrencevilkårene, som det ellers var tiltænkt.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Ritzau Scanpix

Selv om Googles moderselskab, Alphabet, har lanceret en ny søgefunktion, der gør det muligt for andre selskaber som Kelkoo Group og Compare Group at nå op i toppen af søgeresultaterne, forbedrer det ikke konkurrencevilkårene for de mindre selskaber, da omkostningerne er enorme, lyder kritikken fra rivalerne og EU.

Det skriver the Wall Street Journal.

Der skal mere til at ændre Googles dominerende adfærd på internettet end en kæmpebøde fra EU på 2,4 mia. euro. Google forvrider nemlig fortsat konkurrenceforholdene på sin søgemaskine, mener flere af teknologiselskabets konkurrenter.

Sagen begyndte i juni 2017, da EU-Kommissionen anklagede Google for at udnytte sin markedsposition på sin søgeside til at skubbe andre konkurrenterne af banen.

Derfor har teknologigiganten oprettet et nyt system, der tillader mindre selskaber at købe plads i søgeresultaterne, som tidligere har været forbeholdt Google. Dog er prisen for en god plads høj, hvilket har udløst bekymringer blandt konkurrenterne.

"Når man kæmper mod Google befinder man sig i et kapløb mod bunden. Vi kan ikke byde mere, end vi kan indbringe, for ellers mister vi penge," siger Ben Kerkhof, direktør i Compare, til the Wall Street Journal.

Google har anket sagen.

/ritzau/FINANS

Iværksætter: Politikerne bør indføre en Google-skat 

Det var en mørk og stormfuld nat: Kan en kunstig intelligens være … kunstnerisk? 

Facebook vil engagere folk ved at gøre nyhedsstrømmen lokal 

Globale it-giganter kæmper om at lancere den næste supercomputer 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs