ITWatch

Medie: Region Syddanmarks udeladelser i aktindsigt om sundheds-it på kant med loven

Region Syddanmarks mørklægning af oplysninger vedrørende it-selskabet Systematic i udbudsrunden til regionens kommende EPJ-system er i strid med loven, mener flere lektorer.

Foto: /ritzau/Martin Lehmann/

Det var ikke inden for offentlighedslovens rammer, da Region Syddanmark accepterede adskillige overstregninger fra Sytematics side i aktindsigter vedrørende prækvalifikationsrapporten, som ligger til grund for udvælgelsen af de tre leverandører til Regions Syddanmarks kommende EPJ-system (elektronisk patientjournal).

Det skriver Computerworld på baggrund af vurderinger fra Carina Risvig Hamer, lektor i erhvervsforvaltningsret på Syddansk Universitet, og Sten Bønsing, lektor på juridisk institut på Aalborg Universitet, efter mediet har fået adgang til ucensurerede dokumenter.

De mener, det er på kant med loven, at Region Syddanmark har godtaget adskillige overstregninger fra Systematics hånd, da de overstregede oplysninger ikke lever op til den paragraf som lægges til grund for undtagelsen.

"Jeg mener ikke, at det er oplysninger, Region Syddanmark kan undtage. Det er oplysninger, der skal gives aktindsigt i. Der er ikke tale om forretningshemmeligheder eller oplysninger, der i øvrigt påvirker virksomheden," siger Carina Risvig Hamer til Computerworld.

Dansk lovgivning kræver, at oplysninger skal kunne skade virksomheder eller føre til økonomisk tab, hvis de skal undtages offentlighedens bevågenhed. Det mener lektorerne ikke er tilfældet her, men de påpeger, at skylden ligger hos Region Syddanmark.

Hverken Systematic eller Region Syddanmark har ønsket at kommentere på kritikken.

"Vi har dog ikke yderligere bemærkninger. Som du allerede ved, har vi oversendt din klage til Det Kommunale og Regionale Tilsyn. Vi afventer Tilsynets behandling af klagen," lyder det fra funktionschef i Region Syddanmark, Nicolai Arvedsen, i et mailsvar til Computerworld.

Region Syddanmark dropper leverandør af Sundhedsplatformen i nyt udbud 

Nyt it-system i spil til Region Syd 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs