Nyt it-system i spil til Region Syd

Flere it-leverandører er i spil til at levere Regions Syds nye EPJ-system - herunder amerikanske Epic, som står bag den, til tider udskældte, Sundhedsplatform i Region H.
Foto: Jens Dresling/Ritzau/
Foto: Jens Dresling/Ritzau/

I Region Syd skal man til efteråret beslutte, hvem der skal levere regionens nye EPJ-system (elektronisk patientjournal), når den nuværende aftale udløber med it-selskabet CGI. Blandt bejlerne er amerikanske Epic og aarhusianske Systematic.

Det skriver Version2.

I en rapport fra Region Syddanmark fremgår det, at Epic sammen med Systematic har været de to pirmære deltagere i i en markedsdialog med regionen, hvor målet er at gøre opgaven klar for leverandøren.

Spørgsmålet er, i hvor høj grad kritikken af Epics Sundhedsplatformen, som selskabet har leveret til Region H, kommer til at påvirke Region Syddanmarks beslutning. Meldingen fra regionen er, at man følger med i pressens omtale af Sundhedsplatformen og ikke ønsker et udviklingsprojekt, men et køreklart system uden lange implementeringsperioder.

"Regionen ønsker at anskaffe en velafprøvet og solid EPJ-/PAS-standardløsning, som allerede er i drift på andre hospitaler, i Danmark eller i udlandet. Anskaffelsen skal således ikke anskues som et udviklingsprojekt, men derimod som anskaffelse af en standardløsning, der kan ibrugtages på relativt kort tid," lyder det i rapporten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea