ITWatch

IT-forsker: Urealistiske forventninger til implementeringen af Sundhedsplatformen

Regionsrådpolitikerne skulle være blevet advaret om, at indførslen af det stort anlagte it-system Sundhedsplatformen ville betyde en nedgang i produktiviteten. I stedet har urealistiske forventninger skabt en ond spiral, mener forsker.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

En nedgang i produktiviteten, når man indfører nye it-systemer, er helt forventeligt og det ville næsten være mærkeligt, hvis det modsatte var tilfældet.

Det skriver Version2.

"Det er selvfølgelig hårdt for patienter og medarbejdere, når systemerne og arbejdsgangene ikke fungerer optimalt, og det er forståeligt at frustrationerne koger over, og der kommer hårde ord i pressen om forsvundne dokumenter, risiko for fejl, manglende brugervenlighed og ringe patientsikkerhed for at nævne nogle få problemstillinger," siger Per Svejvig der forsker i IT-projektledelse og er lektor på Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet til Version2.

Ifølge Per Svejvig skaber indførslen af nye systemer tit en forventning om forbedringer og ligeledes urealistiske forventninger til medarbejderne. Derfor er det ifølge professoren også kritisabelt, at regionsrådspolitikerne efter alt at dmme ikke blev advaret om, at en produktionsnedgang var "uværgelig."

NNIT gentager kritik efter tabt udbud 

NNIT undrer sig over fravalg i Region Syddanmark 

Sjællandske sygehuse er klar til Sundhedsplatformen 

Det offentlige mangler it-ekspertise 

Nyt it-system i spil til Region Syd 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs