ITWatch

Løkke er toptaler på første internationalt topmøde om digitalisering

Fredag er Løkke en af tre hovedtalere ved det første EU topmøde, der alene handler om digitalisering.

Statminister Lars Løkke Rasmussen. | Foto: /Ritzau/Philip Davali/

Når DSB's billetsystem igen er gået ned, eller Skats inddrivelsessystem igen er gået i sort, er Danmark som digitalt foregangsland nok ikke det første danskerne tænker på.

Men faktisk er Danmark en af de lande, som er længst fremme overhovedet i EU. Derfor er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag en af tre hovedtalere ved det første EU-topmøde nogensinde, der alene fokuserer på digitalisering. 

"Jeg er blevet bedt om at redegøre for danske erfaringer, og det er jeg lidt stolt af. Altså ikke på egne vegne, men på Danmarks vegne. Vi er en frontrunner, når det gælder digitalisering," siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

"Det er et billede af os selv, som vi ikke altid har. For når vi hører om offentlige digitaliseringsprojekter i nyhederne, så er det tit dem, der er gået galt. I hvert fald på overfladen."

"Men vi er meget, meget langt fremme. Vi har for længst nået det mål, at 80 procent af al kommunikation mellem borgerne og det offentlige foregår digitalt." 

"Danskerne har taget det til sig, og vi sparer noget, der ligner en milliard kroner om året, ved at vi kommunikerer digitalt med borgerne frem for på papir. Så andre lande vil gerne høre om vores eksempel," siger Lars Løkke Rasmussen.

Digitaliseringen forventes i de kommende år at blive en voldsom forandringskraft i alle dele af vores liv både privat og på arbejdsmarkedet. 

Hele industrier er allerede blevet eller ventes at blive forandret totalt. Samtidig skaber digitaliseringen også nye sikkerhedsudfordringer i form af blandt andet cyberangreb. 

Men der ligger store muligheder og venter, hvis EU-landene formår at gribe dem, siger den estiske premierminister Jüri Ratas. Han er vært ved mødet i Tallinn på grund af det estiske formandsskab for EU.

"Alle kan få gavn af den digitale revolution. Både den offentlige sektor og den private, men først og fremmest vores børn. Ingen skal blive ladt tilbage."

"Hvis vi træffer de rigtige beslutninger, så vil det digitale samfund betyde milliarder af euro i økonomisk vækst, millioner af nye job, fleksible arbejdstider og et mere balanceret arbejds- og familieliv," siger Jüri Ratas.

Ud over Lars Løkke Rasmussen taler også EU-Kommissionens formand Jean-Claude Junker og den italienske premierminister Paolo Gentiloni.

Målet er at, at EU skal blive global frontrunner på digitalisering i 2025.

Branchen: Lovende takter i regeringens vækstudspil  

Netcompany-boss: Digitalisering skaffer nye jobs - til alle 

DI: Regeringen bør afsætte milliarder for at sikre fremtidens digitale vækst 

Det offentlige taler ikke sammen på nettet 

Mere fra ITWatch

Kunøe: Ciscos manglende levering bremser vækst for Atea

Atea er ramt af tilbagegang, og baggrunden er leveranceproblemer fra storleverandøren Cisco. ”Det er meget skuffende, og det har stor betydning for os,” siger Ateas bestyrelsesformand Ib Kunøe. Han venter til efter andet kvartal for, om der skal gribes ind. Cisco vil ikke kommentere sagen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs