ITWatch

Rigsrevisionen har øjnene rettet mod Sundhedsplatformen

I løbet af de sidste par måneder har Rigsrevisionen haft en forundersøgelse kørende omkring Region Hovedstaden og Region Sjællands stort anlagte it-projekt Sundhedsplatformen. Det skriver Version2.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Rigsrevisionen har i et par måneder haft en såkaldt forundersøgelse kørende omkring Region Hovedstadens implementering af det stort anlagte EPJ-system (elektronisk patientjournal) Sundhedsplatformen.

Det skriver Version2 på baggrund af et nyhed fra Region Hovedstadens intranet, som mediet er i besiddelse af.

Forundersøgelsen skulle ifølge nyheden være igangsat på baggrund af projektets størrelse, hvilket også omfatter væsentligheden af projektet samt de medfølgende risici forbundet med implementeringen, og den megen omtale af projektet i medierne.

"Jeg synes, det er naturligt, at Rigsrevisionen har valgt at kigge nærmere på implementeringen og økonomien omkring Sundhedsplatformen. Det giver sig selv, at det går vi selvfølgelig konstruktivt ind i," siger koncerndirektør Jens Gordon Clausen i følge Version2 i en anden nyhed på regionens intranet.

ITWatch har tidligere beskrevet, hvordan flere parter kritiserer håndteringen omkring implementeringen af Sundhedsplatformen. Blandt andet kritiserede professor ved IT-Universitet Søren Lauesen tilbage i august det indstillingsnotat, som lå til grund for valget af it-selskabet Epic som leverandør af løsningen.

Ifølge ham rummede det en række fejlslutninger om især de økonomiske udsigter i løsningen.

"Den vurdering, der er lavet i forbindelse med indstillingsnotatet, siger ingenting om, hvorvidt systemet rent økonomisk giver overskud eller underskud. "Indtjeningen" skal komme fra effektiviseringer i form af mindre tid brugt pr. opgave, og det, ser det ikke ud til, er tilfældet. Derimod tyder det på, at de (personalet, red.) bruger mere tid, end de gjorde før," lød det dengang fra professoren.

Sundhedsplatformen får flere penge 

Ny kritik af Region H's valg af amerikansk sundheds-it 

 

Professorer i hård kritik af Sundhedsplatformen 

Sjællandske sygehuse er klar til Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs