ITWatch

Regeringen vil fordoble bevillingen til Datatilsynet

Regeringen planlægger i det kommende finanslovsforslag at øge bevillingen til Datatilsynet med 60 pct. for at imødegå det pres, som bliver skabt af EU's kommende persondataforordning.

Foto: Colourbox

Nettobevillingen til Datatilsynet stiger til 36,5 mio. kr. i 2018, hvilket fremgår af det finanslovsforslag, som regeringen i dag har fremsat. Årsagen til de øgede bevillinger skal findes i EU's kommende persondatafordning, som forventes at lægge øget pres på tilsynet.

Det skriver Version2.

Derfor foreslår regeringen, at bevillingerne til tilsynet løbende øges, så det er i stand til at udføre dets opgaver på tilfredsstillende vis.

"Med finansloven for 2018 afsættes 12,5 mio. kr. i 2018, 16,4 mio. kr. i 2019 og 16,8 mio. kr. i 2020 og frem dels som følge af meropgaver vedrørende databeskyttelsesforordningen mv., dels en generel styrkelse af Datatilsynet," lyder det blandt andet i forslaget.

I et åbent brev til Søren Pape har 13 organisationer, herunder IT-Branchen og it-fagforeningen Prosa, argumenteret for et styrket Datatilsyn.

"Næsten halvdelen af alle it-virksomheder efterspørger mere vejledning og rådgivning fra det offentlige, så det er positivt, at Datatilsynet bliver styrket på især rådgivningsområdet," lyder det fra Mette Lundberg, Direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, til ITWatch.

"Tiden må vise, om det så er nok til at imødekomme efterspørgslen efter vejledning og rådgivning, og til at skabe det proaktive Datatilsyn, som der er behov for," slutter hun.

En rapport fra Datatilsynet viser, at man sidste år blot udførte 51 tilsyn i hele landet, hvilket er det laveste antal siden 2000.

Organisationer sender åbent brev til Søren Pape om at styrke Datatilsynet 

Datatilsynet er magtesløse over for myndigheders ligegyldighed 

Organisationer kræver flere kræfter til data-vagthund 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs