ITWatch

Organisationer kræver flere kræfter til data-vagthund

Ny databeskyttelseslov kalder på et styrket tilsyn. Opgaven med at sikre danskernes personfølsomme oplysninger har været politisk nedprioriteret, lyder det fra Ingeniørforeningen og Forbrugerrådet Tænk.

Der opbevares flere og flere persondata om os på servere, men Datatilsynet, som skal sikre borgerne beskyttelse, har ikke fået tilført flere ressourcer | Foto: /RITZAU/AP/MOB AMB LON/

På trods af en hastigt stigende digitalisering, hvor danskernes persondata bliver brugt nærmest overalt, har vagthunden, der skal sikre borgerne beskyttelse, ikke fået mange kødben i de seneste mange år. Faktisk har der nærmest ingen udvikling været i antallet af ansatte i Datatilsynet.

Det undrer Ingeniørforeningen, IDA, og Forbrugerrådet Tænk.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs