ITWatch

It-selskaber betaler kassen for at byde på offentlige it-projekter

Omkostningerne for it-branchen er voldsomme, når de byder på offentlige it-opgaver. I nogle sager koster det over 20 pct. af hele kontraktens værdi blot at deltage i udbuddet.

Birgitte Haas, adm. direktør ITB. | Foto: PR/IT-Branchen

Det koster it-branchen millioner at deltage i offentlige udbud. Det viser en dugfrisk rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som konkluderer, at it-branchen har nogle af landets største omkostninger i forbindelse med at deltage i offentlige it-udbud.

Konsekvensen er, at det får mange selskaber til helt at droppe de opgaver, der ligger under udbudsordningerne, og det har store negative konsekvenser for konkurrencen og it-industrien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs