ITWatch

Trifork skal levere app til graviditetsforløb

It-selskabet Trifork er blevet valgt som leverandør af en ny digital løsning til graviditetsforløb.

Foto: Peter Hove Olesen

Mange gravide får i dag udleveret et stykke papir – en såkaldt vandrejournal – der skal sikre, at deres data og informationer bliver delt på tværs af sundhedssektoren, mens de venter sig.

I fremtiden skal den vidensdeling gøres digital, og til det formål har Sundhedsdatastyrelsen peget på Trifork som leverandør af en ny app til formålet. Det skriver Danske Regioner.

"I løsningen, som Trifork skal levere, indgår også en website, hvor sundhedspersonale på tværs kan se og dele informationer om graviditet, mens den gravide kan se egne oplysninger, kommende aftaler og få rådgivning i appen. På den måde får alle parter deres egen brugergrænseflade som led i en samlet, digital løsning, der skal sikre datadeling på tværs af sundhedsvæsenet og med den gravide," skriver Danske Regioner på Linkedin.

Den nye løsning til graviditetsforløb er et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner, KL, Praktiserende Lægers Organisation (PLO), MedCom, Sundhedsstyrelsen Syddansk Sundhedsinnovation og Sundhedsdatastyrelsen.

Efter planen skal den nye løsning implementeres i 2022.

Konsulenthus bekræfter opkøb: Bliver overtaget af Trifork 

Toplinjen har pil opad hos it-serviceselskab 

Mere fra ITWatch

Klumme: Løsning på de manglende it-ressourcer ligger mod øst

Hungeren efter komptente it-kræfter kan stilles, hvis man retter blikket mod øst. Lande som Polen, Ukraine, Bulgarien og Rusland har særdeles veluddannede it-folk, udviklere og programmører. Det kan være løsningen på den it-ressourcekrise erhvervslivet står midt i, lyder det fra Stefan Pedersen fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs