ITWatch

Tidligere skatteminister langer ud efter Rigsrevisionen

Rigsrevisionen leverer fejlkonklusioner i beretning om det nye inddrivelsessystem PSRM. Det mener tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) i et interview med Version2.

Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Rigsrevisionen besidder ikke fagligheden til at gennemlyse skatteforvaltningens nye inddrivelesssystem PSRM og når derfor frem til nogle fejlkonklusioner.

Det mener tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V), som i et interview med Version2 langer ud efter beretningen om Skatteministeriets arbejde med at udvikle og tage det nye it-system i brug, der kom i sidste uge.

Her konkluderede Rigsrevisionen, at det nye system bliver yderligere forsinket, og fremhævede, at der stadig udestår nogle udviklingsopgaver. Men Karsten Lauritzen mener, at Rigsrevisionen ikke forstår sig på agil it-udivkling, hvor man sætter et it-system i drift i faser.

"Man har fuldt den plan, der er blevet præsenteret for Folketingets skatteudvalg og finansudvalg, og som lægger til grund for de penge, der er bevilget. Så har man så besluttet at udvikle nogle flere funktioner, og det er jo sådan du laver it-udvikling. Hvis det giver mening at udvikle flere funktioner, så gør man det. Derudover er der så funktionaliteter, som man finder ud af, at man ikke har brug for," siger han til Version2.

Rigsrevisionen har ingen kommentarer til kritikken, før Statsrevisorerne har holdt møde om beretningen på fredag.

Ny regning på vej til forsinket inddrivelsessystem

Stor rapport om it-bøvl lækket før tid 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs