ITWatch

Gladsaxe Kommune begår flere datafejl

20.000 borgeres filer blev lækket, men bagefter begik Gladsaxe Kommune endnu en fejl, skriver Politiken.

Foto: Colourbox

Det har ikke været nogle gode uger for den dataansvarlige i Gladsaxe Kommune.

Først førte et it-sikkerhedsnedbrud og en stjålet computer fra rådhuset til, at 20.000 borgeres fortrolige oplysninger blev lækket, og siden begik kommunen endnu en brøler.

Ifølge Politiken valgte Gladsaxe Kommune at føre dialog med de berørte borgere på Facebook. Dermed bidrog kommunen til at udsætte de berørte borgere for yderligere risici, fordi Facebook  er en åben platform, hvor enhver it-kriminel også kan læse med.

»Der sidder en masse frustrerede og urolige mennesker derude, som har et forståeligt behov for at få luft og tale med andre berørte, men de kommer til at handle lidt blindt og eksponerer sig selv i fuld offentlighed. Så er det ikke særlig smart af kommunen at gå ind i det og assistere den risikable adfærd«, siger Peter Kruse, stifter af it-sikkerhedsvirksomheden CSIS, til Politiken.

I et skriftligt svar til Politiken siger kommuneldirektør Bo Rasmussen, at kommunen aldrig taler om personfølsomme oplysninger med borgere på Facebook.

Kombit strammer op efter læk af persondata

KMD indgår forlig med kommune efter it-nedbrud 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs