ITWatch

Kombit strammer op efter læk af persondata

En række dokumenter bliver gennemgået, efter kommunernes it-fællesskab Kombit lagde en pdf på nettet med personlige oplysninger.

Kombit tager affære som reaktion på et læk af persondag, siger presseansvarlig Henrik Kirkeskov.

Kombit vil gennemgå sine retningslinjer for at se, om det er nødvendigt at skærpe dem i forhold til, hvilke dokumenter der bliver lagt på nettet.

Det siger presseansvarlig Henrik Kirkeskov til Version2 som reaktion på, at Kombit siden marts 2015 har haft en pdf liggende på det åbne dokumentbibliotek share-komm.kombit-dk med personoplysninger på 38 forskellige borgere.

Oplysningerne var streget over i selve pdf-filen, man det var muligt at fjerne overstregningen ved at kopiere skærmbilliederne ind i et Word-dokument.

Ifølge Henrik Kirkeskov vil Kombit gøre flere ting som konsekvens af sagen.

"For det første tjekker vi alle dokumenter igennem nu, og vi har lukket dokumentbiblioteket. Så går vi ind og tjekker dokumenterne igennem, og efterhånden som vi får tjekket de enkelte områder igennem, kan vi åbne dem op igen. Og så indskærper vi selvfølgelig overfor vores organisation, hvordan man skal lægge dokumenter ud på det her dokumentbibliotek, således at vi ikke kommer til at havne i den samme situation," siger han til Version2.

Kommuner frygter dyrere it-regning efter ministerindgreb

Erhvervslobby glæder sig over åbenhed om Kombit - men er uenige om timingen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs