ITWatch

86 kommuner har været udsat for hackerangreb siden 2015

Næsten alle landets kommuner har over en treårig periode været mål for hackeres angreb. Det er ikke godt nok, men den eneste måde at vide sig sikker er at hive stikket ud, lyder det fra kommunal it-chef.

Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Over 650 hackerangreb har i perioden 2015 til maj 2018 ramt danske kommuner, hvor 86 ud af i alt 98 er blevet ramt af hackerangreb af forskellige art.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af en række aktindsigtssvar fra kommunerne selv.

Det problematiseres af Peter Kruse, der til dagligt arbejder med it-sikkerhed, men han peger på, at problemet i højere grad er hos de kommuner, der ikke har rapporteret hackerangreb. Den lokale it-chef i Favrskov Kommune, Henrik Brix, der også er formand for Foreningen af Kommunale IT-chefer, erkender problemet.

"Sikkerheden er ikke god nok, når det lykkedes dem (hackerne, red.) at komme ind på den ene eller den anden måde. Omvendt er den eneste måde at være helt sikker at slukke alle computere og lade være med at tænde dem igen, og det kan vi ikke leve med," siger han til avisen.

EU vil bruge tocifret milliardbeløb på cybersikkerhed

Cybertruslen mod den danske energisektor er meget høj 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs